Ontkalkingstabletten koffiemachine

Keuzehulp
Filter op merk
  • Toon meer
Wat onze klanten zeggen
Veilig Betalen
Pin
Bank transfer
Ideal
Paypal
Klarna
Bancontact
Belfius
Kbc
Creditcard
30 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters
Pagina 2
30 van 30 gezien

Het leidingwater in ons land is van uitstekende kwaliteit, maar het is wel relatief hard. Dat wil zeggen dat er vrij veel kalk in zit. Als je geen gebruik maakt van een waterfilter, zal de kalkaanslag na verloop van tijd de onderdelen van je koffiemachine aantasten. Dat komt zowel de smaak van je koffie als de levensduur van het apparaat niet ten goede. Daarom is het belangrijk om je koffiemachine periodiek te ontkalken. Bij Eccellente vind je voor elke koffie- en espressomachine de juiste ontkalkingstabletten!

Wat zijn ontkalkingstabletten?

Ontkalkingstabletten zijn gemaakt uit ontkalkingspoeder dat is samengeperst tot een tabletvorm, zodat ze makkelijker in gebruik zijn. De samenstelling van ontkalkingstabletten kan per merk verschillen. De meeste ontkalkingstabletten maken gebruik van een combinatie van de onderstaande werkzame stoffen:

  • Citroenzuur een natuurlijk en veilig zuur dat bekend staat om zijn ontkalkende werking. Het werkt het meest efficiënt wanneer het licht verhit wordt.
  • Melkzuur, eveneens een biologisch zuur dat net zo veilig is als citroenzuur.
  • Sulfaminezuur, ook wel amidosulfonzuur genoemd. Het is een kleurloos en geurloos maar zeer krachtig zuur dat vanzelf oplost in water.

Het betreffen in elk geval allemaal niet-agressieve zuren die een ontkalkende werking hebben maar niet de onderdelen van je koffiemachine aantasten.

 

Hoe gebruik je ontkalkingstabletten?

De koffiemachines die je moet ontkalken met ontkalkingstabletten, hebben meestal een speciaal vakje om het tablet in te doen. Vervolgens kun je het ontkalkingsprogramma starten. Heb je een koffiemachine zonder vakje voor een ontkalkingstablet? Dan moet je het tablet eerst in water oplossen voordat je het ontkalkingsprogramma start. Raadpleeg altijd even de handleiding van je koffieapparaat als je voor het eerst ontkalkingstabletten gebruikt. Ook hebben wij vloeibare ontkalkers voor jouw koffiemachine in het assortiment! 

 

Wat is het verschil tussen een tablet en een ontkalker?

Het ontkalkingstablet en de vloeibare ontkalker hebben natuurlijk hetzelfde doel,de espressomachine ontkalken. Er zitten wel een aantal verschillen tussen, het grootste verschil is natuurlijk de stof. De vloeibare ontkalker is natuurlijk vloeibaar en het tablet is geperste poeder. Een voordeel van de vloeibare ontkalken is dat deze vaak erg klein is in verhouding met de tabletten. Je koopt vaak een fles ontkalker waar je meerdere keren mee kunt ontkalken, er staat vaak op de vloeibare ontkalker hoeveel ml je nog over hebt en hoe vaak je nog kunt ontkalken! De ontkalkingstabletten hebben natuurlijk ook voordelen, 1 tablet is voor 1 ontkalkingsbeurt dus je hoeft nooit te meten en je weet precies hoe vaak je je koffiemachine nog kunt ontkalken.

Welke ontkalkingstabletten voor mijn koffiemachine?

Welke ontkalktabletten voor jouw koffiemachine geschikt zijn, is afhankelijk van het merk en model. In de handleiding van je machine staat welke ontkalkingstabletten door de fabrikant worden aanbevolen. Eccellente levert voor alle merkspecifieke ontkalkingstabletten ook alternatieve producten. Deze bieden dezelfde kwaliteit, maar dan tegen een goedkopere prijs.

 

Ons assortiment ontkalkingstabletten

Eccellente levert een uitgebreid assortiment met ontkalkingstabletten voor elke koffiemachine. Zo hebben we ontkalkingstabletten voor onder andere Jura, Bosch en Siemens koffieapparaten. Door het aanbod te filteren op merk kun je snel de juiste ontkalktabletten voor jouw koffiemachine vinden.

Op de productpagina’s kun je alle specificaties terugvinden, inclusief instructies over hoe je de ontkalkingstabletten moet gebruiken.

Let op: ontkalkingstabletten verwijderen alleen de kalkaanslag. Om ook koffieresten, koffievet en bacteriën te verwijderen, moet je je koffiemachine reinigen met reinigingstabletten of een vloeibaar reinigingsmiddel.

 

Wat zijn goede reinigingstabletten voor een koffiemachine?

Voor reinigingstabletten geldt in principe hetzelfde als voor de ontkalkingstabletten voor een koffiemachine; je kunt het beste de tabletten of vloeibare reinigers gebruiken die door de fabrikant worden aanbevolen – of het voordelige Eccellente ontkalker alternatief.

Ontkalkingstabletten koffiemachine bestellen bij Eccellente

Heb je inmiddels de juiste kalktabletten voor je koffiemachine gevonden, dan kun je deze direct online bestellen. Bestellingen die van zondag tot en met vrijdag voor 23:59 geplaatst worden, verzenden wij dezelfde dag nog. Bij besteding vanaf €40 profiteer je bovendien van een gratis verzending. Kom je ergens niet uit? Neem gerust contact met ons op. Het team van Eccellente is elke werkdag bereikbaar om je vragen te beantwoorden.

Lees meer Lees minder