Eccellente melkreinigers

5 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters

Hoe belangrijk het reinigen van melkleiding in je espressomachine is wordt door veel mensen onderschat. Maar melk is de meest voedzame bron voor bacteriën in je koffiemachine, dus ook erg belangrijk. Reinig na iedere keer je melkleidingen of melkopschuimer. Een extra voordeel van de melksysteemreiniger van Eccellente is dat hier een speciale top op zit, draai de dop een halve slag open en knijp in de fles totdat de doseer ruimte gevuld is met de gewenste hoeveelheid  melkreiniger.

 

Kan ik met de Eccellente melksysteemreiniger ook mijn melkopschuimer reinigen?

Je kunt met 20-30 ml Eccellente melkreiniger en 300 ml water of een reinigingstablet de vetten en bacteriën uit je melkkan verwijderen. Maar heb je echt aangekoekte resten in je melkopschuimer dan kun je dit het beste met een zachte doek en warm water verwijderen. Doe dit niet met een schuurspons, dan kun je de antiaanbaklaag kapot maken.

 

Waarom moet ik mijn melkleidingen reinigen?

Je moet je melkleidingen reinigen om alle vetten en bacteriën die in het melk zitten te verwijderen. Als je je melkleidingen niet of niet goed reinigt is de overgebleven melk een voedzame bron voor bacteriën, als je die laat zitten en later bijvoorbeeld weer een cappuccino zet komt dit in je melkgerecht. Als je bedorven melk drinkt heb je kans om een voedselvergiftiging te krijgen.

 

Ons assortiment Eccellente producten

Wij verkopen naast de melkreiniger ook andere producten van Eccellente! Heb je last van kalk in je koffiemachine? Kijk dan eens bij al onze Eccellente ontkalkers! Wij verkopen ontkalkingstabletten en twee verschillende vloeibare ontkalkers, de één is op citroenzuur basis en geschikt voor veel merken, onder andere AEG, Bosch, Jura en Melitta. En de vloeibare ontkalker op melkzuur basis kun je gebruiken voor onder andere DeLonghi, Dolce Gusto en Philips.

De Eccellente reinigingstabletten zorgen ervoor dat alle door koffievet veroorzaakte koffieaanslag en verstoppingen die zich in de onderdelen van je espressomachine bevinden worden verwijderd! Ook kun je hiermee je thermoskan reinigen! Vind je dat je te vaak je espressomachine moet ontkalken? dan komt dat waarschijnlijk doordat het water ‘te hard’ is, dat houdt in dat er meer kalk in je water zit. Hiervoor kun je het beste een waterfilter gebruiken! Wij verkopen verschillende Eccellente waterfilters voor verschillende merken koffiemachines. Neem eens een kijkje of de jouwe er ook bij zit! Ook bieden we Eccellente onderhoudspakketten aan. 

Lees meer Lees minder