"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2171143\/assets\/author2.jpg?20240104153100"

JURA E6 en E8 - gebruik van Eccellente Grey+ waterfilter

21 September 2023
JURA E6 en E8 - gebruik van Eccellente Grey+ waterfilter
Daniel
Daniel
Expert
Het Eccellente Grey+ waterfilter is een goede keus voor jouw Jura E6 koffiemachine. Dit Eccellente waterfilterpatroon is een uitstekend alternatief voor het Jura Claris Smart+ filter. Het Eccellente Grey+ filter is veilig, betrouwbaar en heeft een lange levensduur en dat tegen een betaalbare prijs! Om het Grey+ filter te gebruiken pas je de instellingen voor de hardheid van het water aan en geef je bij de machine aan dat er geen gebruik wordt gemaakt van een waterfilter. Vervolgens volg je eenvoudig de stappen voor het plaatsen/vervangen van het Eccellente Grey+ waterfilter.

Het Eccellente Grey+ waterfilter heeft een andere onderkant dan ik gewend ben van het Jura Claris Smart+ waterfilter.

Dit klopt. Het Grey+ waterfilter heeft een rubberen onderkant waarmee het goed afdicht en tegelijkertijd perfect aansluit in het waterreservoir van je Jura E6 of E8 koffiemachine.

 

Plaatsen of vervangen van het Eccellente Grey+ waterfilter

Vervang het Eccellente Grey+ waterfilter iedere 2 maanden. Je koffiemachine geeft bij het Eccellente Grey+ filter niet langer aan dat een vervanging nodig is. Wij raden daarom aan om het vervangen van het waterfilter in je agenda te noteren.

Stap 1: haal het nieuwe Eccellente Grey+ filterpatroon uit de verpakking. Dompel deze vervolgens een halve minuut ondersteboven in een bak met water om de lucht te laten ontsnappen.
Stap 2: haal het waterreservoir uit je machine, giet het aanwezige water weg en controleer of het reservoir schoon is. Je kunt het indien nodig schoonmaken met een vochtige keukendoek.
Stap 3: draai het waterfilter met verlengstuk linksom om deze uit het waterreservoir te halen.
Stap 4: zet het verlengstuk op het nieuwe filter en plaats deze in het waterreservoir. Draai het waterfilter rechtsom tot en druk het Grey+ waterfilter hierbij stevig aan. Het verlengstuk klikt hierbij op zijn plaats in het waterreservoir.
Stap 5: vul het waterreservoir met schoon water en zet het terug in je machine.

>>> Plaats je het Eccellente Grey+ waterfilter voor het eerst? Geef bij de machine aan 'geen filter'.

Stap 6: tap 1 kopje heet water af. Hierbij wordt de eventueel nog aanwezige lucht uit het filter geperst. Ook wordt hiermee het waterfilter doorgespoeld.
Het Eccellente Grey+ waterfilter en je Jura E6 of E8 koffiemachine zijn nu klaar voor gebruik!

 

Eerste keer dat je het Eccellente Grey+ waterfilter gebruikt?

Geef tijdens het plaatsen van het waterfilter aan dat je gebruik maakt van de optie 'geen filter'. Daarnaast pas je de waterhardheidsinstelling aan in je Jura E6 of E8, omdat je gebruik maakt van zacht gefilterd water.

Eccellente Grey+ waterfilters filteren vrijwel al het kalk uit het water. Ontkalken is daarom nog slechts enkele malen per jaar nodig. Het Eccellente Grey+ waterfilter beschikt niet over een slimme techniek die communiceert met je Jura koffiemachine. Door je koffiemachine in te stellen op 'geen filter' voorkom je dat je de melding blijft komen om het waterfilter te vervangen. Vervang vervolgens simpelweg het Eccellente Grey+ waterfilter om de 2 maanden.

Aanpassen van de waterhardheid

Stap 1: gebruik de tandwiel toets om naar het menu te gaan en opnieuw het tandwiel om het instellingenmenu te openen.
Stap 2: ga naar de instelling voor waterhardheid
Stap 3: selecteer de laagst mogelijke waterhardheid.

Het ontkalken van je koffiemachine is met gebruik van het Eccellente Grey+ waterfilters slechts tweemaal per jaar nodig.

 

Moet ik mijn Jura koffiemachine vaker ontkalken met het Eccellente Grey+ waterfilter?

Het is niet nodig om vaker te ontkalken met het Eccellente Grey+ waterfilter dan met het Jura Claris Smart+ waterfilter. Beide waterfilters filteren het water even goed. Ze houden beiden evenveel kalk uit het water. Dit betekent ook dat bij beide waterfilters evenveel kalkvorming plaatsvindt in je koffiemachine. Wij adviseren bij gebruik van het Jura Claris Smart+ waterfilter om je E6 of E8 tweemaal per jaar te ontkalken. Met deze ontkalkingsbeurten worden de leidingen in je koffiemachine vrij gemaakt van achtergebleven kalk. Wanneer je gebruik maakt van het Eccellente Grey+ waterfilter adviseren wij eveneens twee ontkalkingsbeurten per jaar. Geeft je machine vaker aan dat ontkalking nodig is? Je kunt deze melding laten verdwijnen door de ontkalkingsprocedure door te lopen zonder ontkalkingsmiddel. Hierbij gebruik je dan alleen water.