"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2035038\/assets\/author1.jpg?20231012144308"

Onderzoek wijst uit: Eccellente snelontkalker geschikt voor koud ontkalken.

14 Juli 2010
Onderzoek wijst uit: Eccellente snelontkalker geschikt voor koud ontkalken.
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Eccellente heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de kracht van haar eigen label snelontkalker waarneer deze niet verhit wordt.

Voor de ontkalking van huishoudelijke apparatuur met verwarmingselement en waterleidingen is een verhitting noodzakelijk. Dit draagt tevens bij aan de snelheid van ontkalken. Toch wou Eccellente eigenaar Dirk Jan Pheifer een onderzoek uitvoeren naar ontkalking zonder verhitting.

In week 27 (5 t/m 9 juli 2010) is het onderzoek uitgevoerd onder verschillende gebruikers. De opdracht was om de onverdunde ontkalker in een waterkoker te gieten en deze vervolgens 10 minuten te laten inwerken. Daarnaast is gevraagd een douchekop in een bak 1 op 10 verdunde ontkalker te doen.

De uitkomst volgens Dirk Jan Pheifer: “Toen we de resultaten binnenkregen waren we blij verrast. Alle gebruikers kwamen tot hetzelfde resultaat: de snelontkalker is ook zeer krachtig zonder dat er geroerd of verhit wordt. De testers deden het product simpelweg bij de verkalkte douchekop en waterkoker en de kalk loste op in de bruisende  oplossing.”

Kalk hecht zich aan alle waterrijke plaatsen in een apparaat. Het ergst getroffen worden het verwarmingselementen of boiler en leidingen. Hoe meer kalk op het element of boiler zit, hoe meer warmte er verloren gaat. Het gevolg hiervan is dat de opwarming van water langer duurt, en er energie verloren gaat. Een bijkomend effect is dat de huishoudelijke apparatuur snel kapot gaat. Ontkalking is dus een pré.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eccellente via [email protected] of telefoonnummer 05858 12045

Over Eccellente
Eccellente is gespecialiseerd in de verkoop van espressomachine accessoires, o.a. onderhoudsmiddelen (ontkalken, reinigen en waterfilters) maar ook espressobonen. Ze heeft een eigen label ontkalker, onder de naam ‘Eccellente Snelontkalker’. Ze verkoopt producten van de volgende merken: Bosch, Drugol, Eccellente (eigen label), Gaggia, Inventum, Krups, Melitta, Miele, Philips (Senseo), Saeco, Siemens, Urnex en Vacu Vin.

Website: www.eccellente.nl

bron: verstuurpersbericht.nl