"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2035038\/assets\/author1.jpg?20231012144308"

Consument grijpt tijdens crisis naar goedkope onderhoudsproducten voor espressomachines.

10 Februari 2021
Consument grijpt tijdens crisis naar goedkope onderhoudsproducten voor espressomachines.
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Onderzoek van Eccellente.nl wijst uit dat prijsvergelijking ten tijde van crisis loont. Sneek, 14 mei 2013 – Uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Eccellente.nl is gebleken dat er sinds het aanbreken van de financiële crisis een enorme toeloop is op alternatieve onderhoudsproducten voor de duurdere koffie- en espressomachines.

Merkproducten steeds duurder.
Vrijwel alle bekende merken in koffieland hebben de verkoopprijzen flink verhoogd. Het lijkt erop dat de fabrikanten de teruggang in verkoop van espressomachines willen vullen met een omzetverhoging in de producten voor het verplichte onderhoud. Fabrikanten melden dat de garantie vervalt indien er niet onderhoud wordt gepleegd. Het onderhoud houdt in dat de apparaten regelmatig ontkalkt worden en gereinigd.  De prijsstijging bij Philips Saeco is het meest opmerkelijk: ruim 121% in 3 jaar tijd voor de ontkalker.

Alternatieven populair
Uit het onderzoek van Eccellente.nl blijkt dat consumenten massaal overstappen naar de goedkopere ontkalking- en reinigingsproducten. Vooral het huismerk van Eccellente, de Eccellente Snelontkalker, is erg populair. De webwinkel, gespecialiseerd in het onderhouden van espressomachines, zag in een jaar tijd de verkoop 359% stijgen van haar huismerk ontkalker. Eigenaar Dirk Jan Pheifer wijt de stijging toe aan 3 zaken: ‘Allereerst zien we dat onze huismerk producten steeds bekender worden. Bol.com heeft het bijvoorbeeld recentelijk toegevoegd aan haar assortiment en ook andere webwinkels zijn onze ontkalker gaan verkopen. Ten tweede is het een van de beste ontkalkers. Onze klanten zijn zeer tevreden over de werking van het product. Tot slot zien we de ‘hufterigheid’ van de grote merken waarbij de prijs/kwaliteit verhouding totaal kwijt is. Op onze website Eccellente.nl proberen voor onze klanten de prijzen van alle merken zo stabiel mogelijk te houden. Hiervoor hebben we afspraken kunnen maken met alle bekende merken.’

Uitzondering op de regel
Opmerkelijk is echter dat BSH, de moedermaatschappij van Siemens en Bosch, haar prijzen al sinds 2008 niet heeft aangepast. Ondanks de stijgende grondstofprijzen verhoogde het bedrijf de consumenten verkoopprijzen niet. Dit naar tevredenheid van de gebruikers. 

Over Eccellente.nl
Eccellente.nl is marktleider in Nederland en België in de verkoop van ontkalkers, reinigingstabletten en waterfilters voor espressomachines. Via de webwinkel worden naast de merken Siemens, Bosch, Saeco, DeLonghi, Jura, Krups, Miele en Melitta nog 20 andere merken verkocht. Tevens geeft de website alle informatie over het juist onderhouden van een machine. Het in Sneek gevestigde bedrijf viert dit jaar haar 15 jarige bestaan.