Melitta ontkalkers

9 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters

Melitta (vernoemd naar de uitvindster van het papieren koffiefilter, Melitta Bentz) is een internationaal merk dat zich al ruim 100 jaar specialiseert in koffie, papieren koffiefilters en koffiezetapparaten. Eccellente is zowel in Nederland als in België marktleider op het gebied van producten voor Melitta onderhoud, waaronder ook Melitta ontkalkers. Neem op je gemak een kijkje in ons uitgebreide aanbod en laat je overtuigen door onze uitstekende service!

 

Ons assortiment Melitta ontkalkers

Eccellente biedt een uitgebreid assortiment Melitta ontkalkers. Zo hebben we bijvoorbeeld Melitta vloeibare ontkalker, verkrijgbaar in een variant die specifiek is ontwikkeld voor espressomachines alsmede in een generieke variant. Je kunt ook kiezen voor Melitta ontkalkingspoeder, eveneens leverbaar in twee varianten. Melitta heeft ook biologische ontkalkers op basis van citroenzuur.

Behalve Melitta ontkalkers kun je bij ons uiteraard ook andere producten op het gebied van Melitta onderhoud bestellen. Hierbij kun je denken aan Melitta waterfiltersMelitta cappuccino reinigerMelitta reinigingsproducten of een complete Melitta onderhoudsset.

 

Waarom moet ik mijn Melitta machine ontkalken?

Het water waar je je koffie mee zet wordt in Nederland gezien als “hard” drinkwater. Water wat hard is, zit veel kalk en andere mineralen in. Hoewel kalk niet slecht is voor je eigen gezondheid is het niet goed voor de gezondheid van je Melitta machine. Wanneer het water verhit wordt door het verwarmingselement laat het kalk los van het water. Het kalk nagelt zich hierna vast aan de leidingen en het verwarmingselement in je Melitta machine. Dit gaat uiteindelijk voor verstoppingen zorgen en die verstoppingen kunnen voor schade zorgen in je apparaat. Foute boel dus! Zorg er daarom voor dat je altijd een ontkalker voor Melitta op voorraad hebt, mocht het tijd zijn om te ontkalken. Voorkom schade door op tijd te ontkalken met een melitta ontkalker en blijf jarenlang genieten van je bakje koffie.

 

Wanneer en hoe vaak moet ik mijn Melitta machine ontkalken?

Bij de meeste volautomatische Melitta koffiemachines gaat er een lichtje branden wanneer deze ontkalkt moet worden. De machine houdt dit zelf bij door bij te houden hoeveel kopjes koffie er gezet worden. Als de waterhardheid van je apparaat goed is ingesteld geeft je apparaat nauwkeurig aan wanneer deze ontkalkt moet worden. Vaak is dit bij normaal gebruik elke 2 tot 3 maanden. Als je echt veel koffie zet kan dit ook elke 1-2 maanden zijn. Ook heeft het invloed als je gebruik maakt van een waterfilter. Een waterfilter filtert kalk tot een minimaal niveau, dat betekent dat je in sommige gevallen maar eens in de 6 maanden hoeft te ontkalken.

 

Welke Melitta ontkalker is geschikt voor mijn apparaat?

Melitta Espressomachine Ontkalker is geschikt voor Melitta Cafeo espressomachines. Melitta Ontkalkingspoeder kan gebruikt worden voor Melitta Caffeo Barista, Caffeo Gourmet, Caffeo CI, Caffeo, Bistro, Caffeo Solo en Caffeo Lattea machines. Voor filterkoffie machines kun je Melitta Koffiemachine Ontkalker gebruiken. Melitta Generieke Ontkalker is veilig voor alle overige koffiemachines en waterkokers. Lees hier hoe de Melitta caffeo solo ontkalkt moet worden.

Naast de originele producten van Melitta heeft Eccellente ook haar eigen huismerk. Voor vrijwel alle Melitta onderhoudsproducten heeft Eccellente een goedkoper alternatief. Ben je benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ons volledige Eccellente assortiment [https://www.eccellente.nl/brands/eccellente/]

 

Ontkalker Melitta bestellen bij Eccellente

Is het tijd voor het ontkalken van je Melitta koffieapparaat? Bestel dan vandaag nog Melitta ontkalkingstabletten of Melitta vloeibare ontkalker bij Eccellente! Je profiteert bij ons van vele voordelen, waaronder een gratis verzending bij besteding vanaf €40 en 365 dagen retourrecht. En als je vandaag voor 23:59 je bestelling plaatst, heb je deze de volgende dag al in huis. Mocht je nog vragen hebben over het ontkalken van Melitta machines, neem dan gerust even contact op met de klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Hoe vaak je jouw koffiemachine moet ontkalken is onder andere afhankelijk van de hardheid van het water. Bekijk direct de waterhardheid van jouw provincie.

 

Lees meer Lees minder