AEG melkreingers

1 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters

Als je een melk variatie gemaakt hebt met je AEG espressomachine probeer dan na iedere keer snel je melkleidingen te reinigen. Sommige espressomachines hebben de functie om een korte reiniging te verrichten, doe dit vooral. Dit voorkomt dat er melkresten in de leidingen blijven zitten die gaan bederven. Bij koffiemachines die deze functie niet hebben kun je het beste de onderdelen doorspoelen met water.

 

Hoe moet ik mijn melkleidingen reinigen?

Sommige espressomachines hebben een geautomatiseerd programma, hierbij kun je het beste de instructie van jouw AEG espressomachine volgen. Heb je geen automatisch programma draai dan de dop een halve slag open en knijp in de fles totdat de doseer ruimte gevuld is met de gewenste hoeveelheid melkreiniger. Gebruik ongeveer 20-30 ml melkreiniger en vul dit aan met circa 300 ml water. Laat onderdelen die in contact met melk komen hierin enkele uren weken of spoel ze door volgens de instructie van de machine. Onderdelen na reiniging met schoon water afspoelen. Daarnaast is het erg handig mocht je een speciale melkreservoir gebruiken, om die na gebruik in de koelkast te zetten. Anders bederft de melk sneller.

 

Hoe kan ik mijn AEG espressomachine het beste onderhouden?

Naast de melkleidingen zijn er natuurlijk meer delen in je espressomachine van AEG die je moet onderhouden. Zo ontstaat er bijvoorbeeld kalkvorming in je machine door het kraanwater wat je gebruikt en er vormen ook vetten en andere bacteriën in de leidingen door het malen van de koffiebonen. Hiervoor zijn gelukkig ook AEG producten te koop, neem eens een kijkje bij de AEG ontkalkers of de AEG reinigers om ervoor te zorgen dat je AEG machine goed blijft! 

 

AEG melkreinigers bestellen bij Eccellente

Producten bestellen is bij Eccellente erg makkelijk! Bij ons kun je namelijk op verschillende manieren betalen, net wat jij het makkelijkst vindt! iDeal is de meest gekozen manier, maar je kunt ook gebruik maken van PayPal of betalen na ontvangst. Als je voor 23:59 betaald hebt verstuurd het systeem automatisch de bestelopdracht naar ons magazijn en worden je producten bij elkaar gezocht. Je kunt de volgende dag direct je producten gebruiken!

Lees meer Lees minder