"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2035038\/assets\/author1.jpg?20231012144308"

Ontkalk je Siemens EQ6 met onze handleiding

10 Februari 2021
Ontkalk je Siemens EQ6 met onze handleiding
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar

Jij wilt toch ook dat je Siemens EQ6 espressomachine zo lang mogelijk goed is én de lekkerste koffie maakt? Samen zorgen wij daarvoor! Wij leveren de Siemens onderhoudsproducten voor je koffiemachine en jij levert de arbeid, zo onderhouden wij samen jouw waardevolle Siemens EQ6 koffiemachine! Ontkalken kun je doen met de ontkalker van Siemens, maar je kunt de Eccellente Snelontkalker ook gebruiken. Deze is kwalitatief even sterk en een stuk goedkoper.

Voor het ontkalken van je koffiemachine kun je het beste de Eccellente Snelontkalker gebruiken.

De Eccellente Snelontkalker is zeer krachtig in ontkalken en is ook nog eens biologisch en voordelig in gebruik. Volg de stappen en voeg Eccellente ontkalker toe tijdens het ontkalken en geniet weer van heerlijke koffie.


 

Vind je dat je redelijk vaak moet ontkalken? Gebruik dan een Siemens waterfilter, hier blijft veel kalk in zitten dus komt niet eens in je Siemens espressomachine. Alleen ontkalken is niet voldoende voor je Siemens espressomachine, je moet je espressomachine natuurlijk ook reinigen. Ontkalken is om het kalk te verwijderen, reinigen is om alle oliën, koffieresten en bacteriën te verwijderen. Neem eens een kijkje bij de reinigers van Siemens.

Als het ontkalkingslampje brandt of als je je Siemens koffiemachine al 4-5 weken niet ontkalkt hebt volg dan onderstaande stappen:

1. Open het menu van je Siemens EQ6 espressomachine, selecteer reinigen en verzorging en bevestig met ‘OK’. Als tweede selecteer je ontkalken en bevestigt dit met ‘OK’. Druk hierna op de ‘start/stop’ knop om het programma te starten.

Op het display 3 zie je de aanwijzingen:

2. Maak de lekschaal leeg en zet het weer terug. Verwijder nu eventueel je Siemens waterfilter. Vul water in het lege waterreservoir tot de 0,5l markering en leg hier 1 Siemens ontkalkingstablet in en druk nu op de ‘start/stop’ knop. Zet nu een kom van minimaal 0,5l onder de uitloop, hang het uiteinde van het aanzuigbuisje in de kom en druk op de ‘start/stop’ knop.

Als er te weinig ontkalkingsoplossing in het waterreservoir zit, verschijnt de melding ‘Ontkalker bijvullen – start’. Vul dan nogmaals de (gebruikte) ontkalkingsoplossing bij en druk opnieuw op de ‘start/stop’ knop.

3. Spoel het waterreservoir goed om met kraanwater en vul het tot aan de max markering. Plaats eventueel het waterfilter terug. Druk nu op de ‘start/stop’ knop om de Siemens EQ6 espressomachine nog 1 minuut te laten spoelen om alle ontkalkingsresten te verwijderen. Leeg als laatste de lekschaal en de machine is weer klaar voor gebruik.

Wij hopen dat de ontkalking goed gegaan is, mocht je er toch niet uitkomen of heb je een andere vraag? Dan mag je ons altijd een chatbericht sturen via de site of bellen!

Handig om te weten

Ontkalk je Siemens machine nooit met azijn! Dit middel zal de kalk niet zo goed verwijderen als een Siemens ontkalker. Ook vervalt de fabrieksgarantie als u azijn heeft gebruikt.

Zie ook onze andere EQ6 blogposts: