"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2035038\/assets\/author1.jpg?20231012144308"

Ontkalk je Philips HD8821

10 Februari 2021
Ontkalk je Philips HD8821
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar

Ontkalken is erg belangrijk voor Philips koffiemachines, kalk (CaCO3) ofwel calciumcarbonaat, wordt gevormd in een evenwichtsreactie, vooral tijdens het verwarmen van hard water. Hoe hoger de waterhardheid, des te meer kalkaanslag-vormende deeltjes zich in het water bevinden.
Om kalkafzetting in je waardevolle espressomachine te voorkomen kun je in eerste instantie doen om een waterfilter te gebruiken! Het waterfilter houdt een groot gedeelte van de kalk tegen maar laat altijd een beetje door, dit kun je later verwijderen door je machine te ontkalken. Ontkalken kun je doen met de ontkalker van Philips, maar je kunt de Eccellente Snelontkalker ook gebruiken. Deze is kwalitatief even sterk en een stuk goedkoper.

 

Eccellente ontkalker voor Delonghi

Voor het ontkalken van je koffiemachine kun je het beste de Eccellente Snelontkalker gebruiken.

De Eccellente Snelontkalker is zeer krachtig in ontkalken en is ook nog eens biologisch en voordelig in gebruik. Volg de stappen en voeg Eccellente ontkalker toe tijdens het ontkalken en geniet weer van heerlijke koffie.

 

Wanneer de CALC CLEAN-knop onafgebroken brandt, moet je uiterlijk je Philips koffiezetapparaat ontkalken. Hieronder is in 3 simpele stappen uitgelegd hoe je de Philips HD8821 espressomachine moet ontkalken.

1. Haal als eerste de watertank, lekbakje en de koffiedikbak uit je Philips HD8821 machine en verwijder het filter. Verwijder de klassieke melkopschuimer van het heetwater-/stoompijpje. Gooi de watertank leeg en doe vervolgens het Philips ontkalkingsmiddel in je machine en vul het aan met water tot het CALC CLEAN-niveau, plaats de watertank terug. Wanneer je dit gedaan hebt zet je een opvangbak (1,5 l) onder de uitloop en het stoompijpje.

2. Houd de CALC CLEAN-knop gedurende 3 seconden ingedrukt om de ontkalkingscyclus te starten. Het ‘1 kopje’ lampje gaat onafgebroken branden en het lampje van de CALC CLEAN-knop knippert tijdens de hele cyclus. Het lampje voor de ontkalkingscyclus brandt onafgebroken. Het apparaat geeft met tussenpozen de ontkalkingsoplossing af gedurende ongeveer 20 minuten.

3. Op het moment dat de complete ontkalkingsvloeistof is doorgelopen is het ‘geen water’ pictogram lichtgekleurd. Leeg de watertank en lekschaal. Spoel hierna de watertank om en plaats het met schoon water terug (vul tot de MAX-aanduiding). Plaats de opvangbak weer terug. Het lampje voor de spoelcyclus brandt onafgebroken. Druk op de ESPRESSO-knop wanneer deze knippert. De spoelcyclus wordt gestart. Zodra de spoelcyclus is voltooid, gaat de CALC CLEAN-knop uit. Wanneer de knoppen ESPRESSO en COFEE gelijktijdig knipperen is de ontkalkingscyclus voltooid. Nu kun je de vloeistof van de lekbak weggooien en de klassieke melkopschuimer aansluiten. Plaats het waterfilter weer terug in de watertank en de ontkalking is klaar.

Iedere Philips koffiemachine moet naast de ontkalking ook worden gereinigd, gebruik hiervoor één van onze Philips reinigingsproducten. Vind je dat je redelijke vaak je Philips espressomachine moet ontkalken? gebruik dan eens een Philips waterfilters! deze houd veel kalk tegen.

Handig om te weten!
De ontkalkingscyclus kan op pauze gezet worden door op de ‘1 kop’ toets te drukken. Hierdoor kan je de kom legen of even weggaan. Om de cyclus weer te hervatten, dien je opnieuw op de ‘1 kop’ toets te drukken. Tijdens de pauze knippert de ‘1 kop’ toets. Tijdens de ontkalkingscyclus blijft de toets constant branden.

Wij hopen dat de ontkalking goed gegaan is, mocht je er toch niet uitkomen of heb je een andere vraag? Dan mag je ons altijd een chatbericht sturen via de site of bellen!