"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2035038\/assets\/author1.jpg?20231012144308"

Onderhouden van een Delonghi Magnifica

10 Februari 2021
Onderhouden van een Delonghi Magnifica
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
We geven u een korte omschrijving van de onderhoudshandelingen voor een Delonghi Magnifica.

Slecht resultaat van het melkopschuimsysteem veroorzaakt door een gebrek aan ontkalking of reiniging. Een gebrek aan onderhoud is vaak de oorzaak van een defect of slecht resultaat in het kopje.

1) Ontkalken
gebruik uitsluitend het ontkalkingsproduct van De'Longhi om uw volautomatisch espressoapparaat te ontkalken. Gebruik geen ontkalkingsmiddelen op basis van sulfaminezuur of azijnzuur, anders vervalt de garantie. De garantie is bovendien niet geldig indien de ontkalking niet regelmatig wordt uitgevoerd. Ontkalk altijd wanneer het apparaat dit aangeeft.

2) Reiniging
melk is een vloeistof die snel opdroogt. Daarom is het zeer belangrijk om alle onderdelen die in aanraking komen met melk goed te reinigen na elk gebruik.

Welke onderdelen moet u reinigen?

  1. Druk na elk gebruik gedurende minstens 8 seconden op de cleantoets van het melkreservoir en maak de buitenkant van het afgiftepijpje schoon met een vochtige doek.
  2. Reinig de losse onderdelen van het melkreservoir die in aanraking komen met melk (melkopschuimbuisje, afgiftebuisje, deksel, melkschuimregelaar op het deksel). Gebruik hiervoor het accessoire MILK CLEAN en doe dit minstens 1 keer per week.
  3. Om te voorkomen dat de O-ringen uitdrogen dienen deze gesmeerd te worden met siliconenvet of siliconen spray. Smeer de O-ringen grondig door een drupje op uw vinger te doen en deze over de ringen heen te wrijven. U hoeft hiervoor de ringen niet perse los te halen. Het IFD-systeem (waar het melkreservoir op de Delonghi espressomachine geplaatst wordt) en het stoompijpje kunt u licht insmeren met het siliconenvet zodat deze weer mooi glimmen en niet uitdrogen.
  4. Maak het melkopschuimbuisje en het deksel van het melkreservoir minstens 1 keer per week schoon. Gebruik hiervoor het reinigingsborsteltje.

De ontkalker Delonghi ecodecalk mini, Espressomachine siliconenvet en DELONGHI Eco MultiClean Melkreiniger kunt u bestellen via de webwinkel van Eccellente

Tip: Gebruik steeds koude halfvolle melk en zet het melkreservoir na gebruik onmiddellijk terug in de koelkast.