"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2035038\/assets\/author1.jpg?20231012144308"

Onderhoud voor Bosch Tassimo

4 Februari 2021
Onderhoud voor Bosch Tassimo
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Alle huishoudelijk apparaten moeten voorzien worden van goed onderhoud, ook geld dit voor de Tassimo koffieapparaten van Bosch.

Ontkalken Bosch Tassimo T12


Alle huishoudelijk apparaten moeten voorzien worden van goed onderhoud, ook geld dit voor de Tassimo koffieapparaten van Bosch. Wanneer u dit apparaat in gebruik neemt zal deze vet resten, vuil resten en resten van kalk achterlaten. Door de aanbevolen Tassimo Ontkalkingstabletten van Bosch te gebruiken zorgt u ervoor dat alle kopjes koffie de smaak hebben zoals de eerste heeft gehad. Het goed onderhouden van uw Tassimo koffiemachine zorgt naast het feit dat de kwaliteit van uw koffie, thee of chocodrank op niveau blijft er ook voor dat uw koffieapparaat een langere levensduur zal hebben. In de onderstaande afbeeldingen staat stapsgewijs afgebeeld hoe het reinigen en ontkalken van uw Tassimo machine gewenst wordt uit te voeren. Via de beschrijven wordt uitgelegd hoe deze stappen puntsgewijs uitgevoerd moeten worden.

 

Afbeelding 1 - Het klaar maken van uw Bosch Tassimo machine

1. Verwijder de watertank uit het Tassimo apparaat. Haal de papieren aanwijzing en het druppel bakje uit de watertank.
2. Plaats vervolgens het druppelbakje aan de voorzijde van het Tassimo apparaat en installeer de elektriciteitskabel aan de achterzijde van het apparaat, wanneer deze kabel aan de achter zijde van het apparaat geïnstalleerd is kan er stroom op het apparaat gezet worden. 
3. Activeer de machine door  de Aan / Uit knop aan de rechterzijde van het Tassimo apparaat op de Aan stand te zetten.
4. Open de cupjeshouder aan de voorzijde van het Tassimo apparaat. Deze kan geopend worden door de klep naar boven te trekken.
5. Verwijder het gele ‘’Ontkalkingspatroon’’ uit de lade onder het Tassimo apparaat en bewaar deze goed. De lade onder het Tassimo apparaat is hier uitermate geschikt voor.
6. Plaats het gele ontkalkingspatroon in de cupjeshouder die u reeds geopend heeft. Deze moet geplaatst worden in de bovenste lade. De lade heeft een speciale pasvorm voor de cupjes en / of patronen.
7. Sluit vervolgens de cupjeshouder aan de voorzijde van het Tassimo apparaat. Deze kan gesloten worden door de klep naar beneden te duwen.
8. Plaats de watertank onder de kraan en reinig deze goed. Wanneer de watertank schoon is van viezigheid kunt u deze vullen tot het ‘’Max’’ streepje.
9. Plaats vervolgens de watertank gevuld terug in het Tassimo apparaat.
10. Plaats een mok of kop met een minimale inhoud van 250 ml onder de afvoer aan de voorzijde van het Tassimo apparaat.
11. Druk vervolgens de knop aan de rechter voorzijde van het apparaat in.
12. Na het indrukken van de spoelknop begint het apparaat te spoelen. Herhaal dit driemaal en leeg vervolgens de mok of kop. Wanneer het apparaat drie keer gespoeld heeft kunt u de cupjeshouder aan de voorzijde van het Tassimo apparaat weer openen.
13. Verwijder het ontkalkingspatroon uit de cupjeshouder en plaats deze terug onderin het apparaat.
14. Wanneer u alle bovenstaande punten uit heeft gevoerd is uw Bosch Tassimo koffiemachine gereed voor gebruik.

________________

 

Afbeelding 2 - Het in gebruik nemen van uw Bosch Tassimo machine’’


1. Verwijder de watertank uit uw Tassimo apparaat en vul deze tot de ‘’Max’’ streep met water. Wanneer u deze gevult heeft kunt u de watertank terug plaatsen in de machine.
2. Activeer de machine door  de Aan / Uit knop aan de rechterzijde van het Tassimo apparaat op de Aan stand te zetten.
3. Open de cupjeshouder aan de voorzijde van het Tassimo apparaat en plaats een kop of mok onder de koffie uitloop.
4. Plaats een koffie, thee of choco cupje naar keuze in het Tassimo apparaat.
5. Sluit de cupjeshouder.
6. Druk op de koffieknop aan de rechtervoorzijde van het Tassimo apparaat.
7. De drank naar keuze wordt bereid, denk er om de drank is heet! Zolang het productielampje aan de rechtervoorzijde van het Tassimo apparaat knippert kan de cupjeshouder aan de voorzijde van het apparaat niet geopend worden.Indien u het apparaat wilt laten stoppen kunt u nogmaals op de koffieknop van het apparaat drukken waardoor het apparaat stopt met het produceren van de drank.Indien u het apparaat meer koffie, thee of chocodrank wilt laten maken kunt u de koffieknop ingedrukt houden waardoor het apparaat meer van de gewenste drank produceert, als de gewenste hoeveelheid bereikt is kunt u de knop loslaten waardoor het apparaat stopt met produceren.
8. Als het productielampje stopt met knipperen is de drank gereed en kan het gebruikte cupje verwijdert worden uit de cupjeshouder.
9. Het cupje dat gebruikt is kan in de grijze container gegooid worden (niet bij het GFT afval, plastic afval, papier afval of glas afval).Geniet van uw drank deze is gereed en kan gedronken worden.

 

_________________

 

Afbeelding 3 - Het reinigen van uw Bosch Tassimo machine

1. Deactiveer de machine door  de Aan / Uit knop aan de rechterzijde van het Tassimo apparaat op de Uit stand te zetten. Verwijder voor de zekerheid en veiligheid vervolgens de elektriciteitskabel uit het stopcontact.
2. Verwijder vervolgens het drupbakje aan de voorzijde van uw Tassimo apparaat. Wanneer u de druppelbak heeft verwijdert kunt u het deksel van het bakje verwijderen en deze samen met het druppelbakje reinigen, deze kunnen ook in de vaatwasmachine.
3. Verwijder de houder waar u de cupjes in kunt plaatsen. Reinig deze vervolgens goed, dit kan ook in de vaatwasmachine.
4. Verwijder het uitvoerpijpje uit de machine, dit kan eenvoudig door de uitloop van onder aan te duwen naar boven. Als u dit pijpje verwijdert heeft kunt u deze reinigen, ook dit onderdeel kan in de vaatwasser gereinigd worden.
5. Wanneer alle genoemde onderdelen uit het apparaat verwijdert zijn kunt u met een doek de binnenkant van de machine ontdoen van vetresten, koffieresten en / of vuilresten.
6. Als de binnenkant van Tassimo machine gereinigd is kunt u de uitloop weer terug plaatsen in het hoofd van het apparaat.
7. De cupjeshouder terug plaatsen in het hoofd van uw Tassimo apparaat en het druppelbakje terugplaatsen onder het uitlooppijpje.
8. De watertank kunt u eenvoudig reinigen met een (eventueel vochtige) doek. Deze kunt u niet in de vaatwasmachine plaatsen. Na het reinigen kunt u de watertank weer vullen tot de ‘’Max’’ streep.
9. Wanneer u de tank tot de ‘’Max’’ streep heeft gevuld kunt u deze terug plaatsen in het apparaat en kunt u het apparaat weer aan de stroom zetten. 
10. Activeer de machine door  de Aan / Uit knop aan de rechterzijde van het Tassimo apparaat op de Aan stand te zetten. 
11. Plaats het gele ontkalkingspatroon in de cupjeshouder. Deze moet geplaatst worden in de bovenste lade. De lade heeft een speciale pasvorm voor de cupjes en / of patronen. Plaats een mok of kop met een minimale inhoud van 250 ml onder de afvoer aan de voorzijde van het Tassimo apparaat.
12. Sluit het apparaat.
13. Activeer het apparaat door de koffieknop aan de rechtervoorzijde van uw Tassimo apparaat in te drukken.
14. Na dit uitgevoerd te hebben kunt u de kop of mok onder uw Tassimo apparaat verwijderen en de inhoud van de kop / mok weggooien.
15. Na deze reiniging kunt u het gele ontkalkingspatroon verwijderen en terug in de lade onder het apparaat plaatsen.
16. Uw Tassimo Koffiemachine is gereinigd en gereed voor gebruik.

_________________

 

 

Afbeelding 4 - Het ontkalken van uw Bosch Tassimo machine

1. Indien het rode lampje op de afbeelding begint te branden dient u uw Tassimo machine te ontkalken. Verwijder als eerst de watertank uit uw Tassimo apparaat.
2. Vul de watertank tot het streepje met het ontkalk logo (zie afbeelding 2) en voeg twee Tassimo Ontkalkingstabletten van Bosch toe aan het water in de tank.
3. Plaats de watertank terug in uw Tassimo apparaat en verwijder vervolgens de druppelschaal.
4. Plaats op het plek van de druppelschaal een kan, mok of beker met een minimale inhoud van 500 ml. Na de kan geplaatst te hebben dient u de cupjeshouder te openen.
5. Plaats het gele ontkalkingspatroon in de cupjeshouder.
6. Sluit de cupjeshouder van uw Tassimo apparaat.
7. Houdt de knop van het bedieningspaneel aan de rechterzijde van uw Tassimo apparaat ongeveer 5 seconden ingedrukt. Wanneer u deze knop ongeveer 5 seconden heeft ingehouden begint het apparaat zich zelf te ontkalken, dit kan ongeveer 30 minuten duren.
8. Na de 30 minuten dat de machine zichzelf ontkalkt heeft is het rode lampje gestopt met branden.
9. U kunt nu de watertank verwijderen uit uw Tassimo apparaat en vervolgens goed schoonmaken onder de kraan, dit kunt u doen met behulp van een doek, spons of borstel (de watertank kan niet in de vaatwasmachine).Als de watertank geheel gereinigd is kunt u deze vullen tot de ‘’Max’’ streep.
10. U kunt nu de kop, mok of kan onder uw Tassimo machine vandaan halen,  legen en vervolgens weer terugplaatsen. Open en sluit de cupjeshouder van uw apparaat.
11. Houdt nu de koffieknop ingedrukt zodat het apparaat door kan spoelen.
12. Wanneer u uw Tassimo apparaat 3 maal heeft door laten spoelen kunt u de inhoud van de kop, mok of kan weg doen.
13. Verwijder het ontkalkingspatroon uit het cupjeshoofd en plaats deze terug in het opbergvakje onder het apparaat. Vergeet niet de druppelschaal terug onder uw Tassimo koffiemachine te plaatsen.
14. Uw Bosch Tassimo Koffieapparaat is geheel ontkalkt en kan u weer van een heerlijk bakje koffie, thee of chocodrank voorzien.