"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2035038\/assets\/author1.jpg?20231012144308"

Hoe ontkalk je jouw waterkoker?

7 Oktober 2021
Hoe ontkalk je jouw waterkoker?
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Kalk in je waterkoker heeft een negatieve invloed op de smaak en het ziet er niet fris uit. Gelukkig is het ontkalken van je waterkoker heel eenvoudig met de stappen van Eccellente. Met onze Eccellente Snelontkalker heb je binnen no-time weer een brandschone waterkoker.

Hoe moet je je waterkoker ontkalken en schoonmaken?

Sommige mensen ontkalken hun waterkoker met azijn, dit kan wel maar er zijn middelen die makkelijker zijn. Je kunt de waterkoker ook met de Eccellente Snelontkalker ontkalken. Deze vloeibare ontkalker heeft meerdere voordelen: wanneer je 1 flacon Eccellente Snelontkalker met 700 ml schoon water in de waterkoker doet, hoeft dit niet verwarmd te worden. Als er erg veel kalk in de waterkoker zit kun je 750 ml water verwarmen, na het kookpunt ±20 minuten laten staan en daarna 1 flacon Eccellente Snelontkalker toevoegen. Een ander groot voordeel is dat de Eccellente Snelontkalker effectiever is en minder stinkt dan azijn.

De stappen voor het ontkalken van je waterkoker zijn als volgt:

  1. Open de waterkoker en giet al het water eruit.
  2. Doe een flacon Eccellente snelontkalker (100 ml) in de waterkoker.
  3. Voeg 700 ml water toe. Water toevoegen na de snelontkalker, zorgt ervoor dat de snelontkalker zich goed verspreid.
  4. Laat de waterkoker 5 à 10 minuten staan (uit).
  5. Giet de waterkoker leeg en spoel na met schoon kraanwater.

Eccellente snelontkalker

Voor het ontkalken van je waterkoker kun je het beste de Eccellente Snelontkalker gebruiken. Je mixt een flacon van 100ml snelontkalker met 700ml water. Met de stappen hierboven geniet je daarna weer van schoon gekookt water.

Kalk in je waterkoker kan zorgen voor stukjes kalk in je thee of maaltijd en het ziet er niet fris uit. Zorg daarom dat jouw waterkoker weer zo schoon is als toen je deze kocht. Onze snelontkalker helpt je om binnen no-time weer te genieten van een brandschone waterkoker. Lees de stappen en ga aan de slag! Wist je dat Eccellente ook ontkalkers voor je koffiemachine heeft? Samen houden we je koffiemachine kalkvrij.

 

Hoe herken je wanneer je je waterkoker moet schoonmaken?

Je kunt direct zien of er kalkvorming in je waterkoker zit, er zit dan als ware een crème-achtige laag op de warmte elementen en op de bodem. Dit is de eerste plek waar je de kalk kunt vinden. Mocht er dusdanig veel kalk in de waterkoker zitten dat het niet meer kan hechten, belandt het in je kop thee. Dit moet je natuurlijk voor blijven, dus als je kalkvorming in de waterkoker zit, moet je het apparaat schoonmaken door het te ontkalken.

 

Wat is kalk?

Iedereen kent het wel, kleine vlokjes in je waterkoker en soms ook in je thee. Deze vlokjes zijn kleine stukjes kalk, oftewel calciumcarbonaat. Kalk wordt gevormd in een evenwichtsreactie, vooral tijdens het verwarmen van hard water. Hoe hoger de waterhardheid, des te meer kalkaanslag-vormende deeltjes zich in het water bevinden.

Vanaf 4,0 dH (Duitse hardheid) heb je last van hinderlijke kalkafzetting, bij een waterhardheid van 5,5 dH kan kalkaanslag onherstelbare schade aanrichten. In Amsterdam/Rotterdam is de waterhardheid bijvoorbeeld 8,4, in Utrecht 10,4 dH, Groningen scoort een 10,4 terwijl het water in Eindhoven veel minder hard is, 6,7 dH.

 

Eccellente Snelontkalker

De Eccellente snelontkalker is erg geconcentreerd, de vloeistof bevat minder water dan de andere ontkalkers. Hierdoor heb je maar 100 ml per ontkalkingsbeurt nodig en zul je meer water toevoegen om de ontkalker te verdunnen. De flacon lijkt klein maar staat gelijk aan een andere ontkalker. Eccellente adviseert om maandelijks uw waterkoker te ontkalken voor:

  1. Optimaal smaakbehoud
  2. Een langere levensduur van je waterkoker
  3. Het snel laten opwarmen van water.

 

Onderhoudsproducten bestellen bij Eccellente!

Onderhoudsproducten bestellen bij Eccellente is heel snel en gemakkelijk. Bestel je voor een bedrag van €50 of meer? Dan wordt je bestelling helemaal gratis verzonden. Bovendien zorgen we bij Eccellente altijd voor een snelle levering: voor 23:59 besteld is de volgende dag in huis! Onverhoopt toch het verkeerde product besteld? Geen probleem, want je hebt bij Eccellente 365 dagen retourrecht. Heb je nog vragen over onze onderhoudsproducten of hoe het beste een waterkoker te ontkalken? Neem dan even contact op met onze klantenservice. Wij zijn op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 058 581 2045.