"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2035038\/assets\/author1.jpg?20231012144308"

Handleiding - Ontkalken van je Miele inbouw koffiemachine

9 Augustus 2021
Handleiding - Ontkalken van je Miele inbouw koffiemachine
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Je inbouw Miele koffiemachine raakt door het gebruik verkalkt. Hoe snel dat gebeurt, hangt af van de waterhardheid en hoeveel koffie met de Miele machine wordt gemaakt. Het is nodig de Miele regelmatig te ontkalken om deze in top conditie te houden. De koffie zal beter smaken. Hoe je jouw koffieapparaat ontkalkt, lees je hieronder.

Ontkalken Miele inbouwkoffiemachine

De inbouwkoffiemachines van Miele geven zo’n 500 kopjes koffie voordat het apparaat echt ontkalkt moet worden. Na die 500 kopjes blokkeert het apparaat automatisch. Zo voorkom je dat je het ontkalken per ongeluk vergeet. 

Voor het ontkalken van je koffiemachine gebruik je de speciale Eccellente ontkalkingstabletten voor Miele. Deze ontkalkingstabletten zijn speciaal voor Miele koffiemachines en espressomachines gemaakt!

 

1) In het display verschijnt de melding ‘Apparaat ontkalken’. Klik op ‘OK’ en het onderhoudsprogramma wordt gestart en volg de aanwijzingen in het display;

2) Pak een maatbeker en vul deze met lauw water en 2 ontkalkingstabletten voor Miele. Wacht tot de ontkalkingstabletten helemaal opgelost zijn. Je kan dit proces versnellen door te roeren. Giet het vervolgens over in het waterreservoir en vul het verder aan met water totdat deze helemaal vol zit;

3)Plaats het waterreservoir terug in de koffiemachine en volg de overige aanwijzingen in het display. Verschijnt de melding ‘Spoel waterreservoir om en vul het tot de ontkalkingsmarkering met vers water’, dan ga je als volgt te werk:

* Spoel het waterreservoir grondig met schoon water om;

* Vul het waterreservoir tot aan de markering met schoon drinkwater.

4) Na het spoelen is het ontkalkingsprogramma gereed. Op naar de volgende 500 heerlijke kopjes koffie!

 

TIP: ontkalk het apparaat al vóórdat het echt moet. Na zo’n 450 kopjes koffie krijg je een melding dat het apparaat over 50 kopjes ontkalkt moet worden. Het beste is om het dan gewoon al direct te doen. Door op tijd te ontkalken behoud je de werking van het apparaat en daarmee ook de kwaliteit van je koffie!