"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/302996\/themes\/182793\/v\/2035038\/assets\/author1.jpg?20231012144308"

Delonghi zetgroep: Ik hou een rubberen dopje over

4 Januari 2022
Delonghi zetgroep: Ik hou een rubberen dopje over
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Vraag: Bij het uit elkaar halen van de Delonghi zetgroep valt een rubberen dopje naar buiten. Is deze nodig en waar hoort deze?

Allereerst: ontzettend goed dat je de Delonghi zetgroep uit elkaar haalt om deze schoon te maken. Deze gaat hierdoor veel langer mee. Een kapotte zetgroep is de reden dat veel mensen een nieuwe koffiemachine kopen terwijl door goed onderhoud voorkomen kan worden dat deze kapot gaat. Je kan hiervoor ons handige setje Delonghi o-ringen en siliconenvet gebruiken. Voor het schoonmaken raad ik je dit filmpje aan, als je die nog niet gezien had: ⭐ Stappenplan - Vervangen O-ringen & schoonmaken zetgroep Delonghi Magnifica / Dinamica

Maar de vraag is dus het volgende: Bij het uit elkaar halen van de Delonghi zetgroep valt een rubberen dopje naar buiten. Is deze nodig en waar hoort deze?

Het antwoord is simpel maar niet voor de handliggend. Als je alle onderdelen goed bekijkt dan vind je inderdaad geen plekje waar dit rubbertje in past. Het rubbertje is een soort van stootkussen voor de zetgroep. Het kan niet kwaad om de zetgroep zonder dit rubbertje te gebruiken als je deze kwijt bent maar als je hem wel hebt raad ik je absoluut aan deze weer terug te plaatsen.

 

1. Vaak valt het rubbertje uit de zetgroep op het moment dat je deze openmaakt.

 

2. Je kan deze met de lange kant in boven in het linker gedeelte van de zetgroep schuiven.

 

3. Nadat je de zetgroep weer hebt dicht geschroefd ziet het er zo uit. Het is een soort van stootkussentje.