Sage waterfilters

Keuzehulp
3 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters


Wist je dat het gebruik maken van een waterfilter stoffen zoals chloor en lood uit je water filtert? Daarnaast wordt het kalkgehalte tot een minimaal niveau gefilterd zodat je minder vaak hoeft te ontkalken. Ook voor SAGE is het aan te raden om gebruik te maken van een waterfilter. Wanneer je geen gebruik maakt van het SAGE waterfilter zal er snel kalk opbouwen in je apparaat. Hierdoor gaat je koffie minder lekker smaken en kan er schade ontstaan in je apparaat. Door het gebruiken van een waterfilter voorkom je dit soort problemen.

 

Waarom een Sage waterfilter gebruiken?

Het gebruiken van een Sage waterfilter is verstandig om kalkopbouw tegen te gaan en de levensduur van je apparaat te verlengen. Wanneer je geen gebruik maakt van een waterfilter kunnen er verstoppingen ontstaan door kalk. In ons kraanwater zit kalk en dat laat los wanneer het verhit wordt. Kalk hoopt zich op in de leidingen van je Sage apparaat wanneer je koffie zet. Wanneer dit dusdanig ophoopt kan het water niet meer goed door de leidingen van je apparaat lopen en gaat het verstoppen. Deze verstoppingen kunnen je kostbare Sage machine schade geven. Iets wat je absoluut wilt voorkomen!

Een waterfilter van Sage werkt dit gelukkig tegen. Met een Sage waterfilter kun je 3 maanden zorgeloos koffie zetten omdat het kalkgehalte tot een zeer minimaal niveau wordt gefilterd. Ook kan een waterfilter van Sage de smaak van je koffie op een positieve manier beïnvloeden.

 

Wat is kalk en hoe voorkom je het?

Kalk is dus CaCO3, ofwel calciumcarbonaat. Het wordt gevormd in een evenwichtsreactie, vooral tijdens het verwarmen van hard water. Hoe hoger de waterhardheid, des te meer kalkaanslag-vormende deeltjes zich in het water bevinden. Om kalkafzetting in je waardevolle espressomachine te voorkomen kun je in eerste instantie doen om een waterfilter te gebruiken! Het waterfilter houdt een groot gedeelte van de kalk tegen maar laat altijd een beetje door, dit moet later verwijderen door je machine te ontkalken. Naast dat er kalk in Sage apparaat komt, is koffieresidu van het koffie zetten zelf ook een factor waar rekening mee gehouden moet worden. Wanneer je koffiezet worden de bonen gemalen, nadat deze gemaald zijn blijft er eigenlijk altijd wat residu in de machine achter. De zetgroep is de grootste verzamelaar van koffieresidu. Nu is de zetgroep bij de meeste Sage machines niet uitneembaar. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig te reinigen met een reinigingstablet. Doe dit elke maand om de smaak van je koffie te waarborgen.

Ben je opzoek naar een reinigingstablet voor je Sage apparaat? Onze reinigingstabletten van Eccellente voor Sage apparaten zijn een uitstekende keus om je apparaat een goede reinigingsbeurt te geven.

 

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een Sage waterfilter?

Gelukkig is het kiezen van een waterfilter voor je Sage apparaat eenvoudig! Sage gebruikt één type waterfilter, namelijk het Claro Swiss waterfilter. Het Sage waterfilter is te gebruiken voor de volgende espressomachines:

Solis type 1011, 115, 117 en 118.
Sage Oracle Touch (SES990), Barista Pro (SES878), Oracle (SES980), Barista Touch (SES880 / SES800), Dual Boiler (SES920), Barista Express (SES875), Duo-Temp Pro (SES810), Bambino Plus (SES500), Sage The Precision Brewer (BDC400/SDC400 BDC450/SDC450).

Dit waterfilter hebben wij als origineel in ons assortiment, maar ook van ons eigen merk Eccellente. Het Eccellente ClaroSwiss waterfilter is een uitstekend alternatief om te gebruiken in je Sage apparaat.

Waterfilters voor SAGE bij Eccellente.nl

Ben jij op zoek naar een waterfilter voor je SAGE apparaat? Dan ben je bij Eccellente.nl aan het juiste adres! Het SAGE waterfilter gaat gemiddeld 3 maanden mee. Ook van ons eigen merk Eccellente hebben wij een SAGE waterfilter variant. Extra voordelig en net zo goed!

 

Lees meer Lees minder