Philips waterfilters

Keuzehulp
7 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters

Regelmatig je Philips waterfilter vervangen is van groot belang. Doe het regelmatig om er zeker van te zijn dat je lang van je Philips koffiemachine kunt genieten! Als je geen Philips waterfilter gebruikt komt alle kalk zomaar binnen en hecht zich makkelijk aan de binnenkant van je Philips koffiemachine. Gelukkig ben je bij Eccellente op het juiste adres voor al je onderhoudsproducten voor je Philips apparaat. In ons assortiment vind je waterfilters, reinigingstabletten en ontkalkers. Op deze pagina lichten we de waterfilters voor de Philips apparaten uit. Zowel die van origineel als van ons eigen merk Eccellente.

 

Waarom moet ik gebruik maken van een waterfilter voor mijn Philips apparaat?

In ons leidingwater zit over het algemeen veel kalk. Ons leidingwater is “hard”. Wanneer je een bakje koffie zet met je Philips apparaat gaat dit leidingwater er verhit doorheen. Kalk laat los van de water moleculen wanneer het verhit is, dit hecht zit uiteindelijk vast aan de leidingen van je apparaat en dat kan schadelijk zijn voor je apparaat! Het is belangrijk om je Philips apparaat hier tegen te beschermen, dit kun je doen doormiddel van ontkalken of gebruik maken van een waterfilter voor je Philips apparaat.

Wanneer je je machine regelmatig ontkalkt verleng je de levensduur van je apparaat. Daarnaast zet je koffieapparaat sneller koffie en smaakt je koffie vaak beter na een ontkalkingsbeurt. Als je gebruik maakt van een waterfilter hoeft er veel minder vaak ontkalkt te worden omdat het waterfilter kalk en andere smaak beïnvloedende mineralen en metalen uit het water filtert. Wanneer je gebruik maakt van een waterfilter raden wij aan om elke 6 maanden je apparaat te ontkalken. Gebruikt je apparaat een Eccellente Philips AquaClean waterfilter? Dan geeft je apparaat vanzelf aan wanneer deze ontkalkt moet worden. Meestal is dit na 6 maanden of na 5000 bakjes koffie. Aardig veel!

Wat is kalk en hoe voorkom je het?

 

Kalk is dus CaCO3, ofwel calciumcarbonaat. Het wordt gevormd in een evenwichtsreactie, vooral tijdens het verwarmen van hard water. Hoe hoger de waterhardheid, des te meer kalkaanslag-vormende deeltjes zich in het water bevinden. Om kalkafzetting in je waardevolle espressomachine te voorkomen kun je in eerste instantie doen om een waterfilter te gebruiken! Het waterfilter houdt een groot gedeelte van de kalk tegen maar laat altijd een beetje door, dit moet later verwijderen door je machine te ontkalken. Neem eens een kijkje bij de Philips ontkalkers! Buiten de kalk om vormen er ook vetten en bacteriën in je Philips koffiemachine die binnenkomen via het bonenreservoir. Kijk daarom ook eens bij de Philips reinigingstabletten

 

Is er een goedkoper alternatief voor de waterfilters van Philips?

 

Jazeker! Wij hebben voor de Philips koffiemachines 2 verschillende modellen te koop! Beide filters zijn uitgebreid getest en functioneren erg goed! Neem een kijkje bij de volgende modellen als je op zoek bent naar een waterfilter voor Philips Intenza of Philips AquaClean. Het is handig om te weten welk van deze twee waterfilters je nodig hebt voor je Philips apparaat. Kijk in de handleiding van je machine om erachter te komen welk waterfilter je nodig hebt. Weet je het typenummer van je machine? Kijk dan op de productpagina’s bij ons, op de productpagina’s staan de bijbehorende type nummers van de machines voor het waterfilter.

 

Verzending van je bestelling bij Eccellente!

 

Als je onderhoudsproducten van Philips voor je espressomachine besteld hebt wil je natuurlijk snel aan de slag. Wij proberen daarom ook dat jij zo snel mogelijk je bestelde artikelen in huis hebt! Wij werken samen met goede bedrijven als PostNL en DHL die het mogelijk maken dat jij nog tot 23:59 onderhoudsproducten kunt bestellen en het de volgende dag al kan gebruiken! Om precies te weten hoe laat zij ongeveer komen krijg je een bevestigingsmail van ons met daarin de Track en Trace.

 

Lees meer Lees minder