ECM reinigers

1 artikelen
Sorteren op
Bekijken als
Filters

Wist je dat één van de grootste oorzaken van defecten bij een espressomachine slecht onderhoud is? Vaak negeren mensen de signalen van hun ECM espressomachine dat deze gereinigd moet worden, dit lijkt misschien een onschuldige melding maar wanneer dit genegeerd wordt hebben bacteriën de vrije loop. 

 

Wat is het nut van reinigen?

 

De lekkerste koffie komt uit een schone koffiemachine! Voor de koffiesmaak is het onderhoud van je ECM machine erg belangrijk. Om de koffiesmaak zo lekker mogelijk te houden is het van groot belang dat je dagelijks de zetgroep even omspoelt met lauw water en wekelijks alle losse onderdelen goed schoonmaakt. Denk aan de zetgroep, lekbakje, residubak en het waterreservoir. Buiten het feit dat de koffie veel lekkerder smaakt als je je espressomachine goed onderhoudt is de kans op defecten ook vele malen kleiner.

 

Ik heb mijn ECM espressomachine gereinigd maar er staat nog steeds een melding

 

Wanneer er na het reinigen nog steeds een lampje brandt is de kans groot dat dit het ontkalkingslampje is. Reinigen en ontkalken is namelijk anders, als je je koffiemachine reinigt maak je hem vrij van olie en vetten, en als je je machine ontkalkt betekent dat dat het kalk uit de interne machine verwijderd wordt. Als je ECM espressomachine de melding ontkalken aangeeft kun je de ECM ontkalkingspoeder gebruiken!

 

ECM reinigingstabletten bestellen bij Eccellente

 

ECM producten bij Eccellente bestellen is een eitje. Jij kiest al je artikelen uit die je nodig hebt, doet deze vervolgens in je winkelmandje, dan typ je je adres in waar wij je pakketje naar mogen sturen, daarna kies je op welke manier je wilt betalen en als laatste moet je nog betalen. Als je deze stappen bent doorlopen hoef je alleen nog maar een dag te wachten en dan kun je al aan de slag!

Lees meer Lees minder